Creavolta-voordelen-inschakelen-freelancer
Geert Volkaerts

Geert Volkaerts

De voordelen van het inschakelen van een freelancer

Ondernemers houden graag vast aan het motto ‘wat we zelf doen, doen we beter’. Ze denken hierdoor wat geld uit te sparen. In de realiteit is dit vaak niet de beste keuze. Voor taken die een zekere expertise buiten je eigen vakgebied vergen, doe je best een beroep op een vakman.

Wat is een freelancer?

Een freelancer is een zelfstandige medewerker met een eigen BTW-nummer die werkt op onafhankelijke basis.

Je kan een freelancer inhuren voor een bepaalde periode (bv 1 dag per week gedurende 3 maanden) of voor een bepaald werk/project. De freelancer kan werken van thuis uit of ter plaatse bij de opdrachtgever.

De voordelen van het inschakelen van een freelancer

✔︎ Een freelancer aannemen is goedkoper

Je hoort vaak dat freelancers duur zijn. In de praktijk blijkt een freelancer echter goedkoper te zijn dan een vaste werknemer. Als opdrachtgever betaal je geen sociale lasten, vakantiegeld, dertiende maand, betaalde feestdagen, ontslagpremies,… maar enkel een vergoeding voor de geleverde prestaties.

Voor een freelancer die van thuis uit werkt, hoef je bovendien ook geen werkplek (kantoorruimte, bureau, pc, telefoon,…) in te richten.

Om een freelancer in te huren, zijn er weinig administratieve handelingen nodig. Ook dit bespaart tijd én dus geld.

De opdrachtgever kan vaak gunstige voorwaarden bedingen voor opdrachten met een langere looptijd. De meeste freelancers bieden voor een langere zekerheid vaak een tariefverlaging aan.

✔︎ Een freelancer inschakelen levert tijdsbesparing op

Door taken uit te besteden aan een freelancer bespaar je heel veel tijd en kan je je als ondernemer focussen op hetgeen écht telt: jouw business.

Bovendien hebben freelancers weinig instructies nodig voor ze aan de slag gaan.

✔︎ Freelancers zijn experts in hun vakgebied

Freelancers zijn specifiek opgeleid en zijn ook enorm polyvalent. Doordat freelancers voor meerdere klanten werken, beschikken ze over heel wat ervaring. Zij leren van iedere organisatie weer nieuwe dingen. De afwisseling tussen verschillende opdrachten houdt de freelancer ook scherp.

Om zijn/haar kansen op nieuwe opdrachten te maximaliseren, zal een freelancer altijd zijn/haar uiterste best doen om kwaliteit te leveren.

Een freelancer moet zichzelf blijven ontwikkelen om up-to-date te blijven. Je hoeft een freelancer dus niet te trainen wat kosten bespaart.

✔︎ Freelancers zijn flexibel

Freelancers beheren hun agenda naar eigen wensen, wat een groot voordeel is in vergelijking met vaste werknemers. Ze hebben geen 9-to-5-mentaliteit en zijn het gewoon om te werken met deadlines.

Je huurt een freelancer alleen in wanneer je hem/haar nodig hebt.

Indien een opdracht langer duurt dan verwacht kan je de periode makkelijk verlengen.

Zowel de freelancer als de opdrachtgever kunnen snel en makkelijk een einde maken aan de samenwerking.

✔︎ Freelancers hebben een open, frisse blik

Een freelancer bekijkt je bedrijf met een open, frisse blik. Ze kunnen je op zaken wijzen die je zelf niet meer ziet en vaak brengen ze vernieuwende ideeën. Een freelancer inhuren, is daarom ook een goed idee als je het inzicht van een buitenstaander nodig heeft.

✔︎ Freelancers hebben een ondernemersmentaliteit

Freelancers zijn zelf ondernemers en begrijpen jou als ondernemer daarom heel goed.

Ze denken met je mee en willen zich elke dag opnieuw bewijzen.

Het is volkomen duidelijk dat beroep doen op freelancers ontzettend veel voordelen biedt. Maak als ondernemer een gezonde afweging tussen de kosten en de baten, vaak kom je uit bij een freelancer. Denk in opbrengsten en niet alleen in kosten, en laat je business groeien!

Huur mij in als freelancer

Denk je eraan om een freelance webdesigner of online marketing specialist in te huren?

Zoek dan niet verder! Ik help je graag verder op het gebied van webdesign en online marketing.

Ik ben ervan overtuigd dat ik een sterke meerwaarde kan leveren door mijn kennis van webdesign en online marketing maar ook door mijn gedrevenheid, mijn focus op kwaliteit én mijn meedenken-met-de-klant.

Maak nu een afspraak, ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

Deel dit artikel

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Share on email
E-mail
Geert Volkaerts

Geert Volkaerts

Geert Volkaerts is zaakvoerder van Creavolta. Hij helpt ondernemers om meer rendement te behalen uit hun digitale marketingactiviteiten zodat ze beter worden gevonden en meer omzet realiseren.